|
[HP] Daleko w przyszłości
|
|
02.02.2008, 20:00
|
|||
|
|||
|
[HP] Daleko w przyszłości
Realia HP w tej sesji, która, mam nadzieję, wypali są troszkę inne niż w książkach HP, bowiem historia dzieje się pięćdziesiąt lat później. Oto zmiany, jakie zaszły:
1. Czarodzieje podzielili się na różne frakcje. Nie wszyscy, ale rozróżnia się: a) Śmierciożerców, czyli czarnoksiężników mających na celu sianie paniki b) Protektorów, czyli organizację antagonistyczną do śmierciożerców c) Zakon Wynalazców, specyficzny zakon, ponieważ ich członkowie zamykają się w gigantycznym zamku na południu Anglii. Ich celem jest zgromadzenie wielkiego majątku oraz wynalezienie tarczy przeciw zaklęciu Avada Kedavra. Inni czarodzieje nie są podzieleni na frakcje. Teraz co do kart postaci. Wasze postacie są w IV klasie Hogwartu. Za rok staną przed ważną decyzją: czy, i którą frakcję wybrać. Statystyk nie ma. Proszę o: Imię, nazwisko, wiek, moc magiczna (0-5), status krwi (szlama, pół, czysta), zaklęcia opanowane do perfekcji (tylko "biała magia", dowolne 3), dom Ja również z wami zagram ale jako mentor. Moja postać: Imię i nazwisko: James Hetfield (nie znacie takiego? )Wiek: 32 Moc magiczna: 4 Status krwi: Czysta Zaklęcia opanowane do perfekcji: Expelliarmus, Relashio, Protego Dom: (był) Slytherin Zawód (tylko dla mnie ): Profesor, Zaklęcia i UrokiProszę zagrajcie! Ufam, że będzie fajnie. PS: Do danych dodajcie jeszcze czy i na jakiej pozycji gra w Quidditcha. "Największy frajer i ciota, najgorszy sprzedawczyk, cwel jakich mało, niezrównoważony psychicznie." Czy jestem aż taki straszny? |
|||
|
02.02.2008, 20:23
|
|||
|
|||
|
imię i nazwisko: Johanna Müller
wiek: jno, skoro w IV klasie to siłą rzeczy 14 ;p moc magiczna: 4 status krwi: mugolak (szlama jest obraźliwie!) zaklęcia: expelliarmus, wingardium leviosa, lumos dom: gryffindor quidditch: nie, chociaż gdyby chciała, miałaby szanse zostać szukającą cecha specjalna: animag, zmienia się w sowę śnieżną |
|||
|
02.02.2008, 20:46
|
|||
|
|||
|
Imiem: Corvus Canning
wiek: nie pytajcie moc magiczna: 4,5 status krwi: czysta, szlachetna zaklęcia: expecto patronum, confundus, drętwota dom: Slytherin quidditch: szukający Ślizgonów special skill: animag - wielki kruk To jest do Ciebie, Ty, który/a to czytasz. Nie próbuj ze mną polemizować w jakikolwiek sposób, bo z całą pewnością nie dojdziemy do konsensusu, a mogą tylko paść niemiłe słowa, których możemy potem żałować (albo i nie). |
|||
|
02.02.2008, 20:58
|
|||
|
|||
|
Imię i nazwisko: Shekai Acher
Wiek: no zgadujcie ;p Moc magiczna: 5 Status krwi: Czysta Zaklęcia opanowane do perfekcji: Expelliarmus, Expecto Patronum, Drętwota Dom: Slytherin Quidditch: Napastnik (czy tam atakujący? Jeden kit.) - Ma pan pracę? - Nie mam pracy. - To co pan robi? - Kradnę. - Co pan kradnie? - Co popadnie, co w rączki wpadnie... |
|||
|
02.02.2008, 21:00
|
|||
|
|||
|
Imię i nazwisko: Amy Tonks
Wiek: 14 Moc magiczna: 4 Status krwi: pół Rodzina: Jest wnuczką Teda i Wiktorii(Weasley) Tonks. Zaklęcia: obliviate, protego, expecto patronum Dom: ravenclaw Quidditch: obrońca ![]() cecha specjalna: metamorfomag "We should totally hang out together. What is your name? ... Yeah. I don’t like that name. Lets call you ... Brooke!" (GG)ŁDSS !
|
|||
|
02.02.2008, 22:04
|
|||
|
|||
|
Imię i nazwisko: Teddy Lupin
Wiek: 14 Moc magiczna: 4 Status krwi: czysta Rodzina: Syn R. Lupina i N. Tonks - wiem, że lata pomieszałem, ale co tam ![]() Zaklęcia: Expecto Patronum, Drętwota, Protego Dom: Gryffindor Quidditch: Brak zainteresowania |
|||
|
02.02.2008, 22:09
|
|||
|
|||
|
ej to w takim razie jestes moim dziadkiem? ;]
"We should totally hang out together. What is your name? ... Yeah. I don’t like that name. Lets call you ... Brooke!" (GG)ŁDSS !
|
|||
|
02.02.2008, 22:17
|
|||
|
|||
|
przypuśćmy, że kuzynem?
|
|||
|
02.02.2008, 22:27
|
|||
|
|||
|
Dobra, w drodze WYJĄTKU (;p) zezwalam na ten krok
W tym wypadku jesteś jednak w Ravenclawie nie w Gryffindorze. Zmień to plx.
"Największy frajer i ciota, najgorszy sprzedawczyk, cwel jakich mało, niezrównoważony psychicznie." Czy jestem aż taki straszny? |
|||
|
02.02.2008, 22:31
|
|||
|
|||
|
doszliśmy do innego wniosku Syn Lupina miał 2 dzieci, ja jestem synem jednego z synów, a Broke 2, tyle, że zmieniła nazwisko :-)
|
|||
|
02.02.2008, 22:42
|
|||
|
|||
|
Dobra, ale i tak tylko ty jesteś metamorfmagiem
"Największy frajer i ciota, najgorszy sprzedawczyk, cwel jakich mało, niezrównoważony psychicznie." Czy jestem aż taki straszny? |
|||
|
02.02.2008, 22:44
|
|||
|
|||
|
ej czeemu? przeciez to jest dziedziczne! ja specjalnie wzielam go na mojego dziadka zeby byc metamorfomagiem. to niesprawiedliwe
"We should totally hang out together. What is your name? ... Yeah. I don’t like that name. Lets call you ... Brooke!" (GG)ŁDSS !
|
|||
|
02.02.2008, 22:48
|
|||
|
|||
|
oj tam, niech Ona też będzie
|
|||
|
02.02.2008, 22:55
|
|||
|
|||
|
ZMIANA:
Każdy dorzuca sobie jeszcze jakąś cechę specjalną, jako że page i Brooke są metamorfmagami. Tylko żadnych innych metamorfmmagów nie przyjmuję Wybierzcie coś, czego nie można się nauczyć. Mogą to też być przemioty. Jeden na łebka.Ja sobie wybrałem wrodzoną umiejętność latania (szybszą niż miał nawet Voldemort) "Największy frajer i ciota, najgorszy sprzedawczyk, cwel jakich mało, niezrównoważony psychicznie." Czy jestem aż taki straszny? |
|||
|
02.02.2008, 23:02
|
|||
|
|||
|
Ale można i skilla i itema, czy albo to albo to?
To jest do Ciebie, Ty, który/a to czytasz. Nie próbuj ze mną polemizować w jakikolwiek sposób, bo z całą pewnością nie dojdziemy do konsensusu, a mogą tylko paść niemiłe słowa, których możemy potem żałować (albo i nie). |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc
IRC Chat

)
): Profesor, Zaklęcia i Uroki

![[Obrazek: 113678.jpg]](http://imageshack.us/m/861/7039/113678.jpg)