Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Myślodsiewna
08.04.2009, 21:06
RE: Myślodsiewna
To był żart...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
08.04.2009, 21:38
wiemy, wiemy, my też żartowaliśmy Wink

I don't need your civil war
It feeds the rich while it buries the poor
Your power hungry sellin' soldiers
In a human grocery store
Ain't that fresh
And I don't need your civil war
30.07.2009, 19:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.07.2009 22:49 przez Ashkan.)
Witam, jestem nowy, nie wiem czy taki pomysł się pojawił ani czy może on już jest wprowadzony do gry - chodzi mi o system lekcyjny.
Czy będą wprowadzone lekcje w grze ?
Do każdego przedmiotu oddelegowano by paru profesorów, którzy znali swój przedmiot nauczania, zadawali by pytania odnośnie danego przedmiotu, każda najszybsza i prawidłowa odpowiedź to byłby np. 1 dla domu z jakiego pochodzi uczeń.
I druga rzecz, czy jest system punktowy dla domów, bo można by wprowadzić jeśli tego nie ma, że w każdym tygodniu walka domów na punkty, uzbierane poprzez pojedynki czarodzieji, lekcje i inne, a ten dom który wygrał by dostał jakiś bonus(oczywiście wszyscy w tym domu, albo tylko ci co dostali choćby 1 pkt w jakiejś konkurencji).
I pytanko czy zaklęcia będą w czymś wykorzystywane jak w pojedynkach, czy pomieszczeniach ?

Jeśli pomysły te są już wprowadzone do gry, albo pomysł już nie wypalił to proszę o nie beszczanie mnie za moją nie wiedzę.

Więcej błogosławieństwa jest w dawaniu aniżeli w braniu - motto miłosiernych i bokserów
31.07.2009, 21:03
A ja osobiście uważam (teraz, bo kiedyś uważałem inaczej), że prowadzenie lekcji przez człowieka zupełnie nie ma sensu.
Po pierwsze - takie coś wymaga ogromnego zaangażowania nauczyciela (jeżeli jest to jeden ze stałych bywalców np. asia, felix czy ktokolwiek kto tutaj teraz jest, to ok), oraz uczniów (tutaj już bym się sprzeczał).
Po drugie - takie coś może rodzić wiele konfliktów (istnieje multum poglądów na różne tematy) zarówno interesów (nauczyciel może faworyzować ucznia, a inni mogą mu, krótko mówiąc, naskoczyć), jak i między poszczególnymi osobami (pokłóceni gracze mogą chcieć się awanturować, i przypadkowo mogą wybrać "salę lekcyjną").
Po trzecie - przedmioty wymienione w HP są niezwykle trudne dla przeciętnego czytelnika. Ja np. uczyłem runów, i są one w cholerę trudne, że nie wspomnę o niskim sensie ich "nauczania", bo i tak runy czy transmutacja nikomu się w życiu nie przydadzą.
Po czwarte - tak, takie tematy pojawiały się tutaj regularnie. Nie oczekuj od ludzi że nie będą cię besztać za niewiedzę w momencie, kiedy dostępna jest (tak niepopularna) opcja szukaj. Ja cię nie zbesztam bo jestem w dobrym humorze, ale nie ręczę za innych.

Pzdr

"Największy frajer i ciota, najgorszy sprzedawczyk, cwel jakich mało, niezrównoważony psychicznie."
Czy jestem aż taki straszny?
31.07.2009, 21:50
w sumie masz rację, nie pomyślałem o takim stanie rzeczy jaki napisałeś w pierwszych 2 akapitach, więc uważam to co za napisane niepotrzebne, nie trzeba się wypowiadać na temat, admini zrobią to co ustalą za ważne i potrzebne, tyle

Więcej błogosławieństwa jest w dawaniu aniżeli w braniu - motto miłosiernych i bokserów
11.08.2009, 14:24
Witam. Ja myślę, że można byloby zamiast nazw : 'Administrator' , 'Moderator' itp. zrobić nazwy: Dyrektor, Profesor, Prefekt, Prefekt Naczelny. Rangi, nadawałyby nastój potterowski. Smile Jeżeli przejdzie ten pomysł, to powiem dokładnie o co mi chodzi. Ponad to, fajnie byłoby zrobić kogoś 'Redaktorem proroka codziennego'. No, to narazie tyle ode mnie. Czekam na krytyki. ; dd

........
11.08.2009, 15:18
Jeśli Ci chodzi o "rangi" w grze, to chyba oczywiste, że będzie Dyrektor, Prefekci itp.
A jeśli o forum, to lepiej napisać tu

I don't need your civil war
It feeds the rich while it buries the poor
Your power hungry sellin' soldiers
In a human grocery store
Ain't that fresh
And I don't need your civil war
11.08.2009, 15:29
chodziło o forum . ;] przecież w grze to oczywistość . : dd

........
28.09.2009, 21:55
o heja Inf ty z 1 hoga ja tez ;d
29.09.2009, 08:36
o, heja, to nie do tego temat, poza tym z profilu pana Infrita:
Ostatnia wizyta: 10.09.2009 21:03

We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile.

Ore no namae ga kikitai ka? Nido to kikanee you ni inore
Odpowiedz 

Skocz do: