Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klimat w grze
14.07.2007, 15:51
Klimat w grze
Witam.

Mam pytanie. Jaki chcielibyście mieć klimat w grze? Chodzi mi o wymarzone zachowanie od strony innych graczy, i ogólnie... klimat Tongue Post odnośnie klimatu zaraz trafi do działu Pomysły, ale chciałem poznać waszą opinię.

"Największy frajer i ciota, najgorszy sprzedawczyk, cwel jakich mało, niezrównoważony psychicznie."
Czy jestem aż taki straszny?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
14.07.2007, 17:56

wymarzone zachowanie od strony innych graczy?... no po 1. żeby nie tak jak kiedyś na SB, że spamowali, obrażali, kłócili się itp. :] i w ogóle żeby dało się z każdym normalnie pogadać, żeby sobie pomagali Big Grin ...ale to niemożliwe -_-
14.07.2007, 19:56

Dobrze by było gdyby dało się wyelimitować poprzez ban na SB i zakaz pisania postów na forum wszelkiego rodzaju trolle. I żeby każdy zwracał się do siebie z należytym szacunkiem tzn. bez przekleństw, ale to jest w zasadzie to co napisała ennoS_eiD

: <:
14.07.2007, 20:02

Taak, wtedy ja zostałbym zbanowany, ponieważ zdarzają mi się napady szału, i miotam przekleństwami...

"Największy frajer i ciota, najgorszy sprzedawczyk, cwel jakich mało, niezrównoważony psychicznie."
14.07.2007, 20:14

Nie trzeba było sie przyznawać ;P i teraz będziesz miał lipe.

14.07.2007, 21:17

Ja bym chciał żeby było jak kiedyś, C H A O S i nic więcej ;-)

Znam pewnego bota Big Grin
14.07.2007, 21:23

Czemu od razu mówisz że kiedyś był Chaos??? ja bym to nazwał.... Brakiem porządku xD. Chociaż wolałbym aby wszyscy byli dla siebie życzliwi to ten "Brak porządku" też miał swoje uroki ;P

14.07.2007, 21:33

Tak, tylko że ten burdel, żeby nazwać rzecz po imieniu, był bez sensu. Profesorzy dawali szlabany za byle gucio (byłem w tym najlepszy), żeby tylko uspokoić ogół. Ale to tylko zwiększało emocje, i co słabsi, tracili ważne pozycje.
Dobrym tego przykładem jest moje dojście do bycia profesorem. Prof. Hermiona była słabą nauczycielką, i od trzech dni jej nie było. Profesor Recendiforce wlepił mi szlaban za nic, a ja zwróciłem się do Szarika. Udowodniłem umiejętności, i tak zastąpiłem prof. Hermionę. Tym skutkuje Chaos na SB. Ktoś dostanie szlaban, a ktoś pojechał na wakacje, i ten na wakacjach traci swoją pozycję przez czyjś upór.

Osobiście chciałbym, aby w grze panował klimat Harryego Pottera, czyli żeby kłótnie rozwiązywał nauczyciel mądrym gadaniem, a w najgorszym razie odejmowaniem punktów. Kara oczywiście dotyczy obu, bez względu na winnego.

I najważniejsze. Chciałbym też, aby w grze panowała równość. Profesor, nie profesor, to też gracz. Ale ja o graczach. Dobrze pamiętam sytuacje, kiedy asia_41 (wtedy jeszcze zupełny nowicjusz) zabajerowała wszystkich fajnymi tekstami itp. I w porządku, tak zdobyła przyjaciół. Ale później byłęm zmuszony wręczyć jej szlaban, ponieważ obrażała innego gracza tylko dlatego, że wiedziała, że obecni inni profesorowie ignorują to, bo ją lubili.
Nie to, żebym nie lubił asi_41, przeciwnie, lubię każdego użytkownika forum. Ale chciałbym, aby w grze nie było takich sytuacji, że gracze się wywyższają i wzajemnie obrażają.

Ostatnią rzeczą jest ortografia. To zmora ponad połowy użytkowników forum. Nie chciałbym nigdy ujrzeć takiego zdania:
W gże panóje wzglendny pokuj.
To tyle Smile

15.07.2007, 00:30

Jak dla mnie zawsze było dobrze, ale miło by poczuć tą grę na własnej "skórze". Chciałbym by gracze chociaż czasem przykładali się do odgrywania prawdziwego ucznia czy profesora czy innego personelu Hogwartu. By gra była grą magiczną jak ta szkoła. Gdyby się to udało, ten mmo, choć tylko mmo stał by się chociaż lekkim "smaczkiem" czarodziejstwa, a to było już coś :-)

- Ma pan pracę?
- Nie mam pracy.
- To co pan robi?
- Kradnę.
- Co pan kradnie?
- Co popadnie, co w rączki wpadnie...
15.07.2007, 00:35

Heh, za taki pomysł zostałem zjechany w innym dziale...

15.07.2007, 00:59

A tam od razu zjechany... nastąpiła tylko drobna wymiana poglądów xP

15.07.2007, 10:36

Taa, nawet Albus zgodził się, że była za ostra... A ja się z nim zgadzam. Dzięki niemu, i jego zamknięciu tematu, jeszcze żyjecie, bo miałem ochotę zjeść wasze mózgi.

15.07.2007, 11:17

Dobra może skończymy z tym spamem... A klimat powinien byc Potterowski i tyle xP

15.07.2007, 13:26

Ale w tym temacie piszemy, jaki CHCIELIBYŚMY mieć klimat. To pomoże graczom spełniać wzajemne życzenia Smile :menel:

15.07.2007, 13:29

DeVo, proszę, nie nabijaj postów w ten sposób. Zwłaszcza kiedy sam stwierdzasz, że jest to oczywiste. Poza tym przeczytaj pierwszy post tematu, i wyedytuj/skasuj ten, bo jest to w zupełności spam.
Armand F.

Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości

Kontakt | dev.mmorpg | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS