|
Nowa gra - Nowa szkoła
|
|
30.01.2010, 12:13
|
|||
|
|||
|
Nowa gra - Nowa szkoła
Witam.
Zastanawiam się ile jeszcze można czekać na grę która nigdy nie powstanie. Pewnie umieszczając ten wątek łamie regulamin ale chcę wam pokazać że powstaje miejsce w sieci które może się wam spodobać, albo zostać olane. Tak więc mówiąc w skrócie, właśnie powstaje gra w wampirzych klimatach. Szkoła jaką tworzymy ma na celu nauczać przyszłe dzieci nocy panowania nad swoimi zdolnościami, pomóc im w poznawaniu świata wampirzego, uczyć szermierki i wszystkiego co wampirowi może się przydać. Nie tworzymy też gry opierającej się o Zmierzch który przez wiele osób jest kochany a przez jeszcze większą część użytkowników szczerze znienawidzony i gardzony. Uchylając rąbka tajemnicy mogę wam powiedzieć że w przyszłości planujemy rozbudowę gry tak by nasza przygoda nie kończyła się po 4 latach nauki. Żeby gracz jako 100% krwiopijca miał szansę pokazać siebie i swoją postać. Start gry przewidywany jest na czerwiec a forum rusza na dniach. Jeśli ktoś jest zainteresowany zabawą w naszym świecie serdecznie zapraszamy. Człowieka, ktory patrzy w oczy dziecka, uderza przede wszystkim ich niewinność: owa przejmujaca niezdolność do kłamstwa, do zakładania maski, czy chęci bycia kimś innym, niż jest.
— Anthony de Mello |
|||
|
30.01.2010, 12:18
|
|||
|
|||
RE: Nowa gra - Nowa szkoła
(30.01.2010 12:13)Sumiko napisał(a): Zastanawiam się ile jeszcze można czekać na grę która nigdy nie powstanie Z tym, że nie czekamy na grę
I don't need your civil war
It feeds the rich while it buries the poor Your power hungry sellin' soldiers In a human grocery store Ain't that fresh And I don't need your civil war ![]() |
|||
|
30.01.2010, 12:22
|
|||
|
|||
|
Ale wiemy dobrze że część użytkowników tego forum nadal liczy na to że hogwart-rpg.net w końcu powstanie
Człowieka, ktory patrzy w oczy dziecka, uderza przede wszystkim ich niewinność: owa przejmujaca niezdolność do kłamstwa, do zakładania maski, czy chęci bycia kimś innym, niż jest.
— Anthony de Mello |
|||
|
30.01.2010, 12:28
|
|||
|
|||
|
Kiedyś było powiedziane, że gra stanęła w miejscu i jej powstanie jest mało prawdopodobne (jakoś parę miesięcy temu), więc wątpię, że jeszcze ktoś czeka (chyba Ci, co nie czytają forum)
It feeds the rich while it buries the poor Your power hungry sellin' soldiers In a human grocery store Ain't that fresh And I don't need your civil war ![]() |
|||
|
30.01.2010, 12:36
|
|||
|
|||
|
Azet zauważ, że większość zarejestrowanych tu ludzi nie czyta tego forum
A gdyby gra się pojawiła to na pewno sami by się zjawili jeszcze szybciej. Ej, ciekawe czy Kazemu spodoba się tematyka gry ^^ Sumiko daj znać jak już ruszycie. A jak będą tam jeszcze wilkołaki to fajnie
Z czasem epoka przemija - spadająca gwiazda opada bezszelestnie Zamknij oczy i wytęż słuch, może usłyszysz "do widzenia"... Joa broni, Joa radzi, Joa nigdy was nie zdradzi! ;] (GG)ŁDSM&M ^^
|
|||
|
30.01.2010, 12:39
|
|||
|
|||
|
Ciągle tylko wampiry i wampiry
![]() Gdzie są wilkołaki? Czemu są dyskryminowane? Czy to, że porastam futrem w każdą pełnię i biegam z moimi psami w lesie stanowi dla Was jakiś problem? ;] Dans les flots c’est elle qu’elle voit,
Le fleuve l’emporte loin loin loin… Pourquoi elle doit attendre ? Attendre dans la lumière, Elle s’efface, elle met les masques. Sur les quais… |
|||
|
30.01.2010, 12:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.01.2010 12:44 przez Sumiko.)
|
|||
|
|||
|
Wilkołaków nie przewidujemy na tą chwilę ze względu na fabułę gry i lokacje główną jaką jest wampirza akademia. Już teraz mogę powiedzieć (mam nadzieję że to was zachęci) że osobiście przewiduję sesje rpg które będą się odbywać co jakiś czas a ich treść będzie pisana specjalnie pod liczbę osób jakie się zgłoszą wcześniej
![]() stealth nie lubimy gości biegających z sisuakami na wierzchu ^^ Człowieka, ktory patrzy w oczy dziecka, uderza przede wszystkim ich niewinność: owa przejmujaca niezdolność do kłamstwa, do zakładania maski, czy chęci bycia kimś innym, niż jest.
— Anthony de Mello |
|||
|
30.01.2010, 12:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.01.2010 12:48 przez Joa.)
|
|||
|
|||
|
Hm wilkołaki mogłyby się pojawić w takim razie po skończeniu akademii. No chyba wampirom potrzebny jakiś wróg, czy jakakolwiek konkurencja.
Ale zapowiada się nawet ciekawie.
Z czasem epoka przemija - spadająca gwiazda opada bezszelestnie Zamknij oczy i wytęż słuch, może usłyszysz "do widzenia"... Joa broni, Joa radzi, Joa nigdy was nie zdradzi! ;] (GG)ŁDSM&M ^^
|
|||
|
30.01.2010, 12:52
|
|||
|
|||
|
Wrogiem jaki pojawi się w miejscach przygód i na sesjach są tzw. łowcy. Biorąc pod uwagę fakt że gra odchodzi parę lat do przodu i że wampiry żyją otwarcie wśród ludzi takie postacie dają dość duże pole do popisu na sesjach bo sam fakt możliwości zagłębienia się w naturę owego łowcy przewidywanie jego ruchów itd może okazać się niezłą zabawą
Człowieka, ktory patrzy w oczy dziecka, uderza przede wszystkim ich niewinność: owa przejmujaca niezdolność do kłamstwa, do zakładania maski, czy chęci bycia kimś innym, niż jest.
— Anthony de Mello |
|||
|
30.01.2010, 23:38
|
|||
|
|||
|
Oooo <333 tylko ,że ten jak inne wampiry niż w Blade to ja się nie bawię ;>
|
|||
|
31.01.2010, 22:51
|
|||
|
|||
|
http://forum.nakodena.pl/index.php forum gry ruszyło zapraszamy
— Anthony de Mello |
|||
|
31.01.2010, 23:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.02.2010 00:00 przez Kaze.)
|
|||
|
|||
|
No bardzo sorry ale za surowy ten regulamin
![]() Przemiana następuje w skutek wypicia specjalnego płynu który jest mieszanką wampirzej krwi i paru innych specyfików wtf... Wampir jest istotą która w naszym mniemaniu może przebywać na słońcu no bez jaj... Wampirze oczy nie powinny być wystawiane na promienie słoneczne bo te powodują u nich łzawienie oczu, zaczerwienienia a nawet tymczasową ślepotę. ty paczajcie! Wiecie, że nam to fizyczka mówiła ale o ... LUDZIACH?! o i jestem tam Fixyś. |
|||
|
01.02.2010, 00:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.02.2010 00:16 przez asia_41.)
|
|||
|
|||
|
no, parę punktów regulaminu można określić jako "no bez jaj?"
a jeśli moja postać miałaby na imię Róża albo Jagoda? Są w końcu takie imiona "nie zmieniaj fabuły rozgrywki" - idziemy lasem, idziemy, idziemy, idziemy, idziemy, bo wyjście z lasu to zmiana fabuły, idziemy... i jak mamy sobie przekazać adres telefonicznie bez podawania numeru? ![]() a te wampiry to trochę oparte na "zmierzchowych" (albo wręcz przeciwnie - napisane jest w czym nie są do nich podobne), ale nie widzę odniesienia do "zwykłych" wampirów regulamin gry: nick ma być imieniem postaci? a nie mogę sobie dać np nicku "Rainbow", bo moją postać z powodu np mieniących się w słońcu włosów tak nazywają? no bo np mogę sobie nazwać postać Jane Kovalsky, więc mam nick Jane, ale tu sie okazuje, że nagle w szkole są 3 Jane (w końcu nie każdy ma niepowtarzalne imię) zakaz umieszczania fragmentów książek: nie mogę napisać, że np moją postać najlepiej opisują słowa Nietschego "ten, który walczy z potworami winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich"? |
|||
|
01.02.2010, 13:14
|
|||
|
|||
|
Ej czekajcie, ja se też coś znajdę i będziemy w trójkę najeżdżac na to forum
|||
|
01.02.2010, 13:17
|
|||
|
|||
|
regulaminu forum nie przerobiłam, możesz spróbować
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc
IRC Chat

![[Obrazek: SUMMER.gif]](http://api.ning.com/files/snGfPz-fVtILuPasX2LlozAmFF0vqkmYJMYl68MuueBzjjATtY6RPKIwESnvE-z7GuyQGjb4pb78PDLUw2RZ8ECWkU96dCFc/SUMMER.gif)
A gdyby gra się pojawiła to na pewno sami by się zjawili jeszcze szybciej.
![[Obrazek: 363264.jpg]](http://imageshack.us/m/52/2556/363264.jpg)

![[Obrazek: 4026429.png]](http://valenth.com/lab/4026429.png)
![[Obrazek: GoldenKaze.png]](http://card.mygamercard.net/PL/lastgame/GoldenKaze.png)

![[Obrazek: 113678.jpg]](http://imageshack.us/m/861/7039/113678.jpg)