|
Hogwart: Nowa Historia [pomysły]
|
|
28.07.2011, 22:48
|
|||
|
|||
|
Hogwart: Nowa Historia [pomysły]
Jako że nie mamy żadnego GMa i że nasze sesje to bardziej storytelling niż sesje, zakładam ten wątek aby posegregować wszystkie pomysły jakie do tej pory przyszły nam do głowy odnośnie nowej sesji HP.
Czas: Historia dzieje się w bliżej nieokreślonej przyszłości (którą zapewne dookreślimy w najbliższym czasie) oraz jest rozciągnięta na kilka... aktów, części, cokolwiek. 1. Poznanie się uczestników - uczniów (zakładając że ktoś nie będzie uczniem tylko nauczycielem/kimkolwiek) w pociągu do Hogwartu, oraz ceremonia przydziału do domów, coby wiadomo było kto jest gdzie i na czym stoimy. 2. Hogwart, minęło kilka lat, uczniowie to wciąż szczawie, ale już bardziej wyuczone szczawie... Bo ja wiem... klasa 5-6 może (do ustalenia w przyszłości). Rozwinięcie wątków postaci, oraz tworzenie się ruchu *tych złych* jak ich roboczo nazwałem ;D w tworzeniu się tego ruchu (została wymyślona nazwa Czarnych Legionów, ale, jak wszystko praktycznie tutaj, to jest jeszcze do ustalenia) pierwsze skrzypce gra bliżej nieokreślona dziewczyna (łamiemy stereotyp głównego antagonisty - mężczyzny ;D ) z Ravenclawu (oraz głównego antagonisty - Ślizgona). 3. Ileśtam lat po ukończeniu szkoły, *ci źli* działają już w najlepsze. Postacie: Oczywiście główną rolę grają postacie stworzone przez sesjowiczów, niewykluczony udział osób znanych z HP (w zależności ile lat po 7 tomie dzieje się sesja) *Ci źli*: Szczegółów ich działalności na razie nie omawiamy, czekamy na olśnienie/pomysł. Bardziej spontanicznie to wszystko rozegramy, moim zdaniem ich motywy wyklarują się dopiero w 2 "akcie" gdy opisywane będą początki ich działalności skupionej wokół naszego żeńskiego czarnego charakteru. Było kilka propozycji ich godła, w tym Uroboros, oraz bliżej nieokreślona czacha z łapkami. Mam nadzieje że niczego z naszych dysput na SB nie pominąłem, dodawajcie swoje pomysły, mam nadzieje że wszystko napisałem czytelnie i klarownie. Start sesji w bliżej nieokreślonym terminie z uwagi na wyjazd paru sesjowiczów w jakieś odludne dżungle bez dostępu do Internetu ;o przewinął się parę razy termin połowy września. |
|||
|
31.07.2011, 22:35
|
|||
|
|||
|
RE: Hogwart: Nowa Historia [pomysły]
Asia powiedziała, że na razie nikt o tym nie wspominał, więc nadejszła wiekopomna chwila i mówie:
pomyślałem o organizacji "Tych-Dobrych-nie-wliczając-aurorów", czyli coś na kształt potterowego Zakonu Feniksa, żadnych szczegółów nie obmyślałem jeszcze, ale pewnie będą się oni zajmowali tępieniem Tych-Złych i Głównej-Złej-Krukonki, nie współpracując z oficjalnymi ministerialnymi siłami dobra I don't need your civil war
It feeds the rich while it buries the poor Your power hungry sellin' soldiers In a human grocery store Ain't that fresh And I don't need your civil war ![]() |
|||
|
01.08.2011, 15:10
|
|||
|
|||
|
A Ty Azecie tym razem dołączysz, mam nadzieję, do sesyji, hmm? ;D
Dans les flots c’est elle qu’elle voit,
Le fleuve l’emporte loin loin loin… Pourquoi elle doit attendre ? Attendre dans la lumière, Elle s’efface, elle met les masques. Sur les quais… |
|||
|
01.08.2011, 15:59
|
|||
|
|||
|
Jak to Asia stwierdziła:
Cytat:wątpię żeby ktoś oprócz ciebie, mnie i Joy czytał SB na bieżąco a tam jest twierdząca odpowiedź
I don't need your civil war
It feeds the rich while it buries the poor Your power hungry sellin' soldiers In a human grocery store Ain't that fresh And I don't need your civil war ![]() |
|||
|
08.08.2011, 11:38
|
|||
|
|||
|
Ja sobie tak myślałam, że może by zrobić tak, żeby każdy miał min po dwie postacie 'dziecięce' i jednego profesora/kogoś spoza? Więcej możliwości by było do kierowania itd. Jak myślicie?
Z czasem epoka przemija - spadająca gwiazda opada bezszelestnie Zamknij oczy i wytęż słuch, może usłyszysz "do widzenia"... Joa broni, Joa radzi, Joa nigdy was nie zdradzi! ;] (GG)ŁDSM&M ^^
|
|||
|
08.08.2011, 13:27
|
|||
|
|||
|
Moim zdaniem to zależy wszystko od sesjowicza ;D nie widzę żadnych przeciwwskazań i, o ile się nie pogubię w tym wszystkim i o ile mi starczy pomysłów, to z chęcią bym wcielił ten pomysł w życie. Najwyżej zrobię 1 postać ucznia i 1 nauczyciela, lub 2 uczniów jeżeli na 3 postacie mi nie starczy siły.
Dans les flots c’est elle qu’elle voit,
Le fleuve l’emporte loin loin loin… Pourquoi elle doit attendre ? Attendre dans la lumière, Elle s’efface, elle met les masques. Sur les quais… |
|||
|
08.08.2011, 13:35
|
|||
|
|||
|
albo na razie niech każdy zrobi tyle postaci, ile chce i najwyżej w późniejszych momentach się dorobi
I don't need your civil war
|||
|
08.08.2011, 14:50
|
|||
|
|||
|
No ok, a resztę imion i nazwisk np gajowego, nauczycieli czy woźnego, można by po prostu wypisać, żeby się wiedziało kto jest kto ^^
Z czasem epoka przemija - spadająca gwiazda opada bezszelestnie Zamknij oczy i wytęż słuch, może usłyszysz "do widzenia"... Joa broni, Joa radzi, Joa nigdy was nie zdradzi! ;] (GG)ŁDSM&M ^^
|
|||
|
08.08.2011, 15:03
|
|||
|
|||
|
o rany, najgorsze co może być - wymyślanie nazwisk
|
|||
|
08.08.2011, 15:30
|
|||
|
|||
|
Skąd wiedziałam, że się ucieszysz
to może już zacząć?
|
|||
|
08.08.2011, 16:57
|
|||
|
|||
|
można
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc
IRC Chat

![[Obrazek: SUMMER.gif]](http://api.ning.com/files/snGfPz-fVtILuPasX2LlozAmFF0vqkmYJMYl68MuueBzjjATtY6RPKIwESnvE-z7GuyQGjb4pb78PDLUw2RZ8ECWkU96dCFc/SUMMER.gif)
![[Obrazek: 363264.jpg]](http://imageshack.us/m/52/2556/363264.jpg)
![[Obrazek: 113678.jpg]](http://imageshack.us/m/861/7039/113678.jpg)
to może już zacząć?