|
[Harry Potter vol.2]Postacie
|
|
16.07.2007, 19:48
|
|||
|
|||
|
[Harry Potter vol.2]Postacie
By każdy czuł się równy zacznijmy od tworzenia własnej postaci. Można powiedzieć, że vol2 sesji będzie po części wolnym stylem. Lecz przed jej rozpoczęciem by nie było, żadnych nie domówień i zdań typu "jak ty się w ogóle nazywasz" itp jak wcześniej mówiłem trzeba utworzyć swojego chara (character - czyli postać.) Wypełnijcie poniższy "formularz", po czym umieśćcie w tym temacie.
Zdjęcie Postaci (o ile jakieś pasuje, znajdźcie w internecie czy coś. Ma to przybliżyć wyobraźni wasz wizerunek - pole nieobowiązkowe): Imię i Nazwisko: Wiek: Płeć: Profesja (czyli tym kim jesteście w "zawodzie" np. uczeń - UWAGA jeżeli ktoś chce zostać uczniem musi umieścić tu swój dom np. uczeń/slytherin): Wygląd: Każdy kto chcę rozpocząć grę w sesji niech zacznie od wypełnienia tego formularzu! edits: 1) Najlepiej wypełnijcie to już teraz. 2) Sesja ruszy gdy wydam odpowiedni znak ;P - Ma pan pracę? - Nie mam pracy. - To co pan robi? - Kradnę. - Co pan kradnie? - Co popadnie, co w rączki wpadnie... |
|||
|
16.07.2007, 20:00
|
|||
|
|||
|
[shadow=yellow]P.S. Będę grał Babką
[/shadow][shadow=red]Zdjęcie Postaci[/shadow]:Fotka! [shadow=green]Imię i Nazwisko:[/shadow]Cornelia Hale [shadow=blue]Wiek[/shadow]:25 [shadow=violet]Profesja:[/shadow] Opekunka Ravenclaw'u. [shadow=white]Wygląd:[/shadow]Foto 2! [shadow=indigo] WITCH lol[/shadow]
"It's often said that no matter the truth people see what they want to see, some people might take it as a step back and find out they were looking at the same picture all along"
|
|||
|
16.07.2007, 20:01
|
|||
|
|||
|
btw. Prosiłbym by umieszczać zdjęcia w linku. Krystal, zrób tak
![]() W związku z powyższym dodaję nowe pole do wypełniania. PŁEĆ. Krys i jeszcze jedno... Wygląd ma być opisany, a nie pokazany na obrazku Proszę dostosuj się do tego ^^
- Ma pan pracę? - Nie mam pracy. - To co pan robi? - Kradnę. - Co pan kradnie? - Co popadnie, co w rączki wpadnie... |
|||
|
16.07.2007, 20:05
|
|||
|
|||
|
Zdjęcie:
Ogólne http://images29.fotosik.pl/29/b7816b4e437ac8ea.jpg Twarz z białymi paseczkami przytrzymującymi włosy. http://www.nautiljon.com/images/perso/gr...yakuya.jpg Imię i Nazwisko: Byakuya Kuchiki (pierwsze to imie drugie to nazwisko) Wiek: 35 lat (w bleachu ma pewnie z 300 na karku )Profesja: Auror Płeć: Mężczyzna Wzrost: 190cm Kolor oczu: Bliżej nieokreślony ale podchodzący pod czerń Kolor włosów: Czarny Fryzura: Długie rozpuszczone włosy troche nachodzące na twarz. Cechy charakterystyczne(wyglądu): Często ma na głowie białe paski którymi przytrzymuje włosy, w Japonii tak oznacza się głowy szlachetnych rodzin. Ubiór: Biała luźno założona koszula, czarna marynarka, Ciemne dzinsy, w świecie magii zamiast marunarki nosi iałą niezapinaną szatę ze znakiem japońskim na plecach znaczącym 6. Pochodzenie: Japonia, Serietei Od ilu lat jest w anglii: W angli jest od lat 18 a aurorem od 16. wyjechał z japonii po ukończeniu szkoły magii. Licencja na teleportacje: Tak. Różdżka: Długość - 10.1/4cala Elastyczność - giętka Drewno - Drewno różane Rdzeń - wlokienko ze smoczego serca Znajomość języków: Angielski, Japoński, Polski (a co nie znam polskiego?? )Cechy charakteru: Cichy, spokojny opanowany, zawsze staje po stronie kobiet, honorowy, uczciwy, zawsze dorzymuje danego słowa. Zdolności: Byakuya najlepszy jest w 'OPCM' opanował sporo trudnych uroków. Interesuje się czarną magią, ale zaklęcia niewybaczalne użył tylko ras, na myszy.. Zna się również troche na transmutacjim nigdy nie był dobry z eliksirów, do tej pory nie potrafi przyżądzić takiego z którym uczeń pierwszego roku dał by sobnie spokojnie rade. Troche zmieniłem postać
<:
|
|||
|
16.07.2007, 20:09
|
|||
|
|||
|
Zdjęcie Postaci:
http://img116.imageshack.us/img116/3517/solidsa5.jpg Płeć: Mężczyzna Imię i Nazwisko: Solid Snake Wiek: 25 lat Profesja Opiekun Slytherina Wygląd: Wzrost: 190 cm Kolor Oczu: Zielone Kolor Włosów: Czarne Znak Szczególny: Bandana Na Głowie Ubranie: Coś W Stylu Zbroi Bardzo szczegółowy opis :-D 8-) :psikus: :lol: http://www.24herbata.pl/ Strona sklepu mojego Wujka ![]() "Przyjaźń, expienie i inne pierdoły"
|
|||
|
16.07.2007, 21:26
|
|||
|
|||
|
Zdjęcie postaci: http://republika.pl/blog_ku_1104180/2685.../rouge.jpg
Imię i nazwisko: Klara Marph Wiek: 14 lat Płeć: Kobieta Profesja: Uczeń/Slytherin Wygląd: - wzrost - 165cm - oczy - zielone - włosy - takie jak na rysunku zawsze upięte w ten sposób- ubranie - najczęściej bluzki na ramiączkach, jeansy lub krótkie spódniczki - sylwetka - zgrabna, wysoka dziewczyna |
|||
|
16.07.2007, 21:41
|
|||
|
|||
|
Imię i Nazwisko: Julia Heimer
Zdjęcie: http://lastinn.info/rpgimages/3354_3399.jpeg Wiek: 19 Płeć: Kobieta Profesja: Bankier w Banku Gringotta (taki jak Bill Weasley Wygląd: wzrost - 168 cm oczy - błękitne włosy - czarne, raczej rozpuszczone karnacja - śniada ubranie - zazwyczaj nosi długi, czarny, skórzany płaszcz. sylwetka - ma ładną, kształtną sylwetkę, m.in. dlatego, że codziennie rano biega. wyposażenie - różdżka, motocykl, płaszcz, czarna koszulka i czarne spodnie, Umiejętności: Znajomość języka (Angielski, Rosyjski, Bułgarski) Szybsze bieganie Jazda motocyklem Teleportacja (ma licencję) Zaklęcia niewerbalne Julia Heimer od roku zajmuje się podróżami po Rosji i Bułgarii, w poszukiwaniu starożytnych skarbów ponoć ukrytych w tamtych terenach. Oceny z SUM-ów: 3 powyżej oczekiwań, jeden wybitny, 3 zadowalające Oceny z OWUT-emów: 4 wybitne, trzy powyżej oczekiwań Jeśli czegoś brak, to pisz na GG 8-)
"Największy frajer i ciota, najgorszy sprzedawczyk, cwel jakich mało, niezrównoważony psychicznie." Czy jestem aż taki straszny? |
|||
|
16.07.2007, 22:54
|
|||
|
|||
|
Imię i nazwisko: Thomas Michael Wright
Zdjęcie: "Tajne - nie podlegające wglądowi" (zalecone przez MM) Wiek: 23 lata Płeć: Mężczyzna Profesja: Auror/praktykant (2 lata do końca szkolenia) Różdżka: Dąb, 12,5 cala, pióro feniksa, sztywna. Rodzice: Matka - Naczelna Amnezjatorka w Szpitalu św. Munga, Ojciec - prawnik (niemagiczny) Znane języki: Angielski, Niemiecki, Polski, Trytoński, Goblideucki Miejsce zamieszkania: nieznane, w Anglii od 13 lat. Wygląd i inne: Wysoki na 190 cm, chudy i trochę blady. Ma niebieskie oczy. Włosy blond zawiązane z tyłu w krótkiego kuca - poza grzywką opadającą lekko na twarz. Ma wyraźnie zarysowane rysy twarzy, trochę wyostrzone. Sprawia wrażenie słabego fizycznie, co jednak nie zgadza się ze zwinnością jaką prezentuje. Zwykle nosi czarną szatę wyjściową. Absolwent Hogwartu (Ravenclaw) z samymi "Wybitnymi" z OWTM'ów. Jest zarejestrowanym animagiem - kruk. Posiada licencję na teleportację. Obecnie jest praktykującym Aurorem na końcowym etapie szkolenia. Ważniejsze wypisy z kartoteki Szkoły: -Hogwart/klasaI/NC (ilość:2) (Nieumyślne Czarownie) -Hogwart/klasaII/ZP (ilość:6) (Zakłócenie Porządku) -Hogwart/klasaIII/MN (ilość: 3) (Magiczne Nadużycie) -Hogwart/klasaIII/ZP (ilość:1) (Zakłócenie Porządku) -Hogwart/klasaVI/G1 (ilość: 1) (Nagroda Dyrektora Szkoły) -Hogwart/klasaVII/M4 (ilość: 1) (Nagroda za osiągnięcia na polu magii - stopień VI) Preferencje wg. kadry: Transmutacja, Eliksiry i Antidota. _____________________________________ Zapowiada się ciekawie :-D Ładną mam kartotekę ? Cytrynowy drops
|
|||
|
16.07.2007, 23:16
|
|||
|
|||
|
Zdjęcie Postaci: http://img236.imageshack.us/img236/9000/...304el4.jpg
Imię i Nazwisko: Michael Black Wiek: 41 Płeć: Mężczyzna Profesja: Redaktor naczelny Proroka Codziennego/Nauczyciel Mugoloznastwa w Hogwarcie Wygląd: Wysoki 193 cm, chudy. Zielone oczy, białe/siwe włosy. Czarny, dlugi plaszcz, czarne spodnie, czarna koszula ze stujka. Blady. delikatna zmiana spowodowana zbyt duza iloscia osob 1 profesji
Prepare for awesomeness ! |
|||
|
16.07.2007, 23:29
|
|||
|
|||
|
Ile tych aurorów?
- Ma pan pracę? - Nie mam pracy. - To co pan robi? - Kradnę. - Co pan kradnie? - Co popadnie, co w rączki wpadnie... |
|||
|
16.07.2007, 23:31
|
|||
|
|||
|
3 Aurorów, 1 Uczeń, 2 Opiekunów, 1 Bankier
|
|||
|
16.07.2007, 23:46
|
|||
|
|||
|
Nie wiem co mi odpiep***ło, ale chyba się w to coś zabawię.
Zdjęcie: Ściśle tajne. Imię i Nazwisko: Żejms Potter Wiek: 26 Płeć: Mężczyzna Profesja: Auror/Nauczyciel/Opiekun Gryffindoru Wygląd: 190cm wzrostu, dobrze zbudowany, czarne włosy, oczy orzechowe, na nosie okrągłe okulary, wdzianie różnorakie, tj. czarna koszula + czerwony krawat, żinsy niebiewskie, kształtu dzwonów. Fryz stargany mocno. P.S. Nie chciało mi się bawić w finezyjne układanie zdań :spioch: To jest do Ciebie, Ty, który/a to czytasz. Nie próbuj ze mną polemizować w jakikolwiek sposób, bo z całą pewnością nie dojdziemy do konsensusu, a mogą tylko paść niemiłe słowa, których możemy potem żałować (albo i nie). |
|||
|
16.07.2007, 23:57
|
|||
|
|||
|
Zdjęcie Postaci: http://www.avatarsland.com/avatars100/fi...y_0033.jpg (tylko troszku młodsza :-P)
Imię i Nazwisko: Lily Sermine Wiek: 16 Płeć: Kobieta Profesja: Uczeń/Hufflepuff Wygląd: wzrost: 170 cm -oczy: niebieskie -włosy: kasztanowe, za ramiona, grzywka -ubranie: różne -budowa ciała: normalna -karnacja: śniada różdżka: 13 cali, cis, włos z ogona jednorożca Postać animagiczna: sowa śnieżna (animag niezarejestrowany) |
|||
|
17.07.2007, 00:45
|
|||
|
|||
|
Zdjęcie Postaci : zdj
Imię i Nazwisko: Layta Besnek Wiek: 16 Płeć: Kobieta Profesja : Uczeń/ Ravenclaw Wygląd: -oczy: zielone -włosy: czarne długie z grzywka -ubranie: zwykle zielone -budowa ciała: smukła -wzrost: 172 -karnacja: śniada - zainteresowania: latanie niemalże w każdej postaci, preferuje jednak na miotle lub hipogryfie; nie ma nic piękniejszego niż zachód słońca oglądany nad chmurami; ścigająca drużyny Ravenclaw miejsce urodzenia: Indie - Bombay stan Maharashtra, rodzice przeprowadzili się do Szkocji gdy miała 3 latka języki: hindi, maharati, angielski, polski (pradziadek od strony mamy miał polskie korzenie) ulubione powiedzenie: "Work hard, play harder" |
|||
|
17.07.2007, 01:15
|
|||
|
|||
|
W sumie to jeżeli rozpocząłem grę z wami przedstawię swoją postać:
Zdjęcie Postaci: http://fc03.deviantart.com/images3/i/200..._angel.jpg - tylko bez tych skrzydeł Imię i Nazwisko: Shekai Acher Wiek: 26 lata Płeć: Mężczyzna Profesja: były auror Wygląd: charakterystycznie ułożone włosy koloru srebrzystego, wysoki, na lewym oku posiada dużą bliznę. Pochodzi z kraju kwitnącej wiśni (Japonia). Ekwipunek: - różdżka, 14 cali wykonana z dębu (bardzo twarda) wraz z dodatkiem łusek kobry (taki wąż ^^), na końcu zakończona ostrym szpicem. - Ma pan pracę? - Nie mam pracy. - To co pan robi? - Kradnę. - Co pan kradnie? - Co popadnie, co w rączki wpadnie... |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc
IRC Chat

[/shadow]
![:] :]](images/smilies/fatsmile.gif)
Proszę dostosuj się do tego ^^

<:

zawsze upięte w ten sposób

![[Obrazek: 113678.jpg]](http://imageshack.us/m/861/7039/113678.jpg)